,,Novinarstvo podrazumijeva odgovornost prema javnosti i istini”

Uprava za sport poništila odluku o finansiranju sportskih organizacija

wwwwwwww
TVCG/rtcg.me

“Za raspodjelu sredstava je bio predviđen iznos od 3,6 miliona eura, a Komisija za procjenu programa i utvrđivanje visine sredstava dostavila je izvještaj sa predlogom u iznosu od tri miliona eura. Potrebno je da se donese novi predlog sa izvještajem Komisije i dostavi Upravi za sport i mlade koja će donijeti novu Odluku”, navodi se u saopštenju.

Članovi Komisije Anđela Bulatović i Milan Tičić prethodno su saopštili da su bili “zatečeni kada su u javnost vidjeli da Odluka koju je potpisao v.d. direktora Uprave za sport Marko Begović ne sadrži gotovo nijedan iznos koji je navedena Komisija zvanično predala Upravi za sport i mlade”.

Begović je odgovorio da se odlučio za “drugačiji pristup” u raspodjeli sredstava, te da “preuzima punu odgovornost”, a podsjetio da, po zakonu, komisija dostavlja izvještaj, a Uprava donosi odluku.

Crnogorski olimpijski komitet, koji je najavio da će zatražiti objašnjenje Vlade zbog čega je “krovnoj sportskoj organizaciji opredijeljeno 220.000 eura”.

Izvor: rtcg.me

Predloži svoju temu redakciji

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Čitalac našeg portala javio nam se sa informacijom da je u naselju Kličevo nestao pas koji se odaziva na ime Bobi.

Avantura "Sonikov film 2", komedija "Izgubljeni grad" i akcioni triler "Morbius" danas su na repertoaru bioskopa Cinema 213.