,,Novinarstvo podrazumijeva odgovornost prema javnosti i istini”

“Prah” u četvrtak u Nikšićkom pozorištu

niksicko_pozoriste
onogost.me

Režiju za predstavu potpisuje Miralem Zupčević, a rađena je u produkciji Udruženja dramskih umjetnika “Altteatar” iz Sarajeva, a u Nikšiću se igra u organizaciji Nikšićkog pozorišta, u okviru aprilskog repertoara Nikšićke kulturne scene.

U predstavi igraju Gordana Boban i Mirsad Tuka.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, a muziku Irena Popović Dragović.

“Bračni par se vrti u vrtlogu života i nikako ne uspijevaju uspostaviti povoljan kurs plovidbe. Neprestano im nedostaje mnogo čega, a prvenstveno sredstava za život. Pisac ih već na samom početku komada vješto baca u nepoznatu situaciju, kada oni iz te životne čamotinje, samo jednim potezom Fortune, dobivši na lotu, dolaze u situaciju da svi problemi koje su mislili da imaju postaju riješivi.
Tokom komada punog samorazotkrivanja, koje je nerijetko komično, svaki od dva lika (supruga i suprug) prolaze kroz katarzu, koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa. Svi znamo da “para vrti tamo gdje burgija ne može” ali kroz ovaj komad vidimo da novac ne može riješiti naše istinske probleme. Kroz vrlo duhovite dijaloge predstava šalje poruku da je sreća u nama te da je život lijep i bez miliona”, piše u najavi ovog pozorišnog komada.

Ulaznice su u prodaji od danas, po cijeni od pet eura.

 

Predloži svoju temu redakciji

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Čitalac našeg portala javio nam se sa informacijom da je u naselju Kličevo nestao pas koji se odaziva na ime Bobi.

Avantura "Sonikov film 2", komedija "Izgubljeni grad" i akcioni triler "Morbius" danas su na repertoaru bioskopa Cinema 213.