,,Novinarstvo podrazumijeva odgovornost prema javnosti i istini”

Peti “Ostroški polumaraton” sjutra, prijavljeno preko 150 takmičara

maraton_start1_1
Privatna arhiva

Za ovaj sportski, ali i turistički događaj, kako ističu organizatori, u ovom trenutku ima više od 150 prijavljenih takmičara iz raznih zemalja.

Polumaraton će biti upriličen kao uvertira u tradicionalnu duhovno-kulturnu manifestaciju „Dani svetog Vasilija“, navodi se u saopštenju AK “Nikšić”.

Tom prilikom biće blokirano više ulica i puteva tokom dana. Polumaraton će startovati sa Trga Šaka Petrovića, ispred hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, a prvih tri do četiri kilometra će prolaziti kroz sam grad Nikšić i njegov korzo.

“Nakon toga, staza ide do impozantnog Carevog mosta i preko brda Pandurica vodi do donjeg manastira Ostrog gdje se nalazi cilj i bina. Poslije okrepljenja biće organizovan prevoz do gornjeg manastira i poklonjenje moštima svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca”, kazali su iz AK “Nikšić”.

Kako navode, cilj je okupljanje što više zainteresovanih građana i sportista rekreativaca, u cilju promovisanja zdravih stilova života.

“Nadamo se da će polumaraton prerasti u manifestaciju koja će postati brend Crne Gore i postati jedna od najvećih sportskih priredbi u regionu. Masovnost manifestacije i kvalitet ostvarenih rezultata bi Nikšić, uvrstili u red uspješnih evropskih i svjetskih gradova po organizaciji ovakvih takmičenja”, zaključuje se u saopštenju.

Predloži svoju temu redakciji

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Čitalac našeg portala javio nam se sa informacijom da je u naselju Kličevo nestao pas koji se odaziva na ime Bobi.

Avantura "Sonikov film 2", komedija "Izgubljeni grad" i akcioni triler "Morbius" danas su na repertoaru bioskopa Cinema 213.