,,Novinarstvo podrazumijeva odgovornost prema javnosti i istini”

Najnovije

Čitalac našeg portala javio nam se sa informacijom da je u naselju Kličevo nestao pas koji se odaziva na ime Bobi.

Avantura "Sonikov film 2", komedija "Izgubljeni grad" i akcioni triler "Morbius" danas su na repertoaru bioskopa Cinema 213.

Plan je da sa novom školskom godinom učenici u 59 obrazovnih ustanova dobiju stomatološke ambulante, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović. Ona je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro", na Televiziji Crne Gore, kazala da se očekuje rekonstrukcija tih ambulanti i raspisivanje tendera za njihovu opremu.

 

Zaštitne maske više neće biti obaveza u školama, marketima, tržnim centrima, sportskim halama, već će biti samo preporuka, saopštila je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović. Ona je istakla da će od četvrtka, kada će biti saopštene nove mjere, maske biti obavezne u zdravstvenim ustanovama, kolektivnom smještaju i javnom prevozu. Časovi ostaju 30 minuta dok se ne isprati situacija.

 

Odbor direktora Elektropriveda Crne Gore smatra da treba utvrditi prava Crne Gore u korišćenju voda međugranične rijeke Trebišnjice i Bilećkog jezera između naše zemlje i Bosne i Hercegovine i takav zahtjev uputili su Vladi Crne Gore. Sa druge strane, u Elektroprivredi Republike Srpske poručuju da naša država nema osnovu za takav zahtjev.

 

Vaskršnji bazar pod nazivom „od Uskrsa do Vaskrsa“ biće održan od 14. do 25. aprila na Trgu slobode, a iz Turističke organizacije i Opštine Nikšić pozivaju lokalne preduzetnike/ce koji se bave izradom i plasmanom proizvoda, kojima bi se mogao obilježiti ovaj praznik, da se prijave za učešće.

Modna agencija “Top 3 Models Montenegro” organizovala je u Sutomoru prestižno takmičenje “Mis i Mister Crne Gore 2022”, uzrasta od tri do 18 godina.

 

Nova knjiga autora Budimira Dubaka „Starina i nigdina“, biće predstavljena večeras u 19 časova na tribini Svobodijada Javne ustanove „Zahumlje“.

 

Dvorana Sportskog centra Nikšić, čija je adaptacija počela 25. februara tekuće godine i obuhvatala zamjenu sportskog poda, nabavku profesionalne košarkaske konstrukcije, rukometnih golova sa sklopivom konstrukcijom, nabavku takmičarskog seta za odbojku i elektropodizne pregradne zavjese, danas je svečano otvorena.

Crnogorski sportski savezi, te Crnogorski olimpijski i paraolimpijski komiteti moraće još da sačekaju da dobiju sredstva iz budžeta namijenjena za sport, jer je Uprava za sport stavila van snage odluku o dodjeli sredstava za sprovođenje programa sportskih organizacija u 2022. godini.

 

Igračkoteka i Razvojni centar u Nikšiću organizovaće ove sedmice dvije radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Osnovci će imati priliku da se upoznaju sa tim kako nastaju televizijske emisije, dok je petak  rezervisan za vježbanje engleskog jezika i razvoj solidarnosti u grupi.

Sve bebe rođene u porodilištu Kliničkog centra Crne Gore, od danas, 4. aprila, pa do kraja godine, dobiće proizvode proizvođača Sebamed i Pampers. Novim najmlađim članovima i onima koji će tek postati dio našeg društva ovu donaciju obezbijedila je kompanija Neregelia.

 

Akcija “Stop za neregistrovana vozila” koju sprovode Uprava policije, u saradnji sa Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore – NBOCG i Mašinskog fakulteta - Centra za edukaciju u drumskom saobraćaju počinje danas.